VІІ-ма част - Как да постигате целите си и да получавате това, което искате?

Изразете целта си с конкретни, сетивни термини

 

  

Какво точно ще видите, чуете или усетите, когато действително постигнете въпросния резултат? Оставете въображението си да се вихри на воля. Какви емоции ще ви донесе това? Представете си се в бъдещето и им се насладете. Какъв цвят ще е килимът ви (ако резултатът включва килим)? Как ще звучи гласът на човека (ако гласът е част от резултата)? И какво ще е усещането да седите на стола (ако има такъв)? 

А сега започнете запознаване с вътрешния си сетивен свят, където замисляте целите и създавате преживяванията си. Отначало може да ви е трудно да визуализирате нещата, а по-лесно да чувате гласове и звуци. Или пък обратното – звуците да ви се сторят по-трудни за постигане от визуалните образи. С течение на времето обаче ще имате възможност да се наслаждавате на един богат вътрешен сетивен свят.Представи си нещо познато, потопи се в него!

Започнете с онова, което ви е лесно – визуализирайте някого, когото познавате много добре, чуйте гласа му, спомнете си време, когато сте били щастливи с него или нея. Винаги започвайте с лесното и след това преминавайте към по-трудното. Затворете очи и си представете как седите в съседната стая и виждате от себе си толкова, колкото и сега. Или пък си спомнете някой приятен уикенд, интересен човек, с когото сте се запознали, или някоя работа, с която сте се справили добре. Вижте колко ясни ще са спомените ви.
Всичко, създадено в света около нас, в началото е било само мисъл в нечие съзнание.
Насочете се към резултати, които лесно могат да бъдат превърнати в сетивни преживявания. Развийте вътрешната си сетивна способност и започнете да „създавате” в по-буквален смисъл. Този процес не само подпомага изясняването и изграждането на целта, той „настройва” нервната система и всъщност създава предварително връзките, от които се нуждае мозъкът, за да постигне успех. Картинните сензорни представяния на резултатите изграждат последователност от нервни асоциации, които ви „насочват” от вътрешни преживявания към външна реалност.
Какво става с всеки успех, една мъничка идея или мисъл води до друга. Идеите се пораждат сякаш от нищото, но в дейсвителност ясно изразената цел образува канал, в който по мистериозен начин се стичат всички тези асоциации. Те не само укрепват целта или „местоназначението”, но и ви подсказват как да ги постигнете в процеса на пътуването. И всичко това идва от ясните сетивни образи на желания резултат.
Въпроси за тестване на целта
Сега започнете сами да измисляте въпроси, с които да развивате въображението си – дали сме ви само няколко примера. Отговорете на тези въпроси с мисловни картини, звуци и усещания, не само с думи. Това ще ви помогне да създавате евентуалните си резултати.
  • Какво ще видя, чуя и усетя, когато постигна целта си?
  • Как ще разбера, че съм я постигнал?
  • Какви доказателства ще са ми нужни, за да разбера, че съм постигнал целта си?

Comments

Popular Posts