ХІ-та част - Как да постигате целите си и да получавате това, което искате?

Какво следва…? Какво може да направите след прочитането на "Как да постигате целите си и да получавате това, което искате?"

1. Сега можете ли да се сетите за неща, които ще повлияят на бъдещите ви постижения? Ако можете да се „видите” как вършите нещо и се чувствате силно мотивирани, това ще произведе ли реален резултат? Имате ли избор за следващата минута от живота си? Как могат различните варианти да ви променят към по-добро? Ако мислите за презумпцията по този начин, тя ще ви открие нови идеи, решения и възможности, ще ви позволи да гледате по-положително на бъдещето.
2. Направете списък с всичките си цели. Като начало не правете разлика между конкретните цели и нещата, които искате, но още не сте обмислили. Включете и големите, и малките, които не биха имали сериозни последствия. Можете да прибавите желания и мечти. След това ги прегледайте едно по едно, като прилагате върху тях елементите на добре оформения резултат.
3. Опитайте да визуализирате, че целите ви вече са постигнати. Забележете как се променят очакванията, отношението към тях и поведението ви. Предвкусете удоволствието от окончателното постигане на целта. Процесът на нейното постигане пък доставя допълнителна наслада.
4. Набележете си една цел, която бихте искали да постигнете. Засега нека не е нещо голямо, просто някаква задача или постижение, което отдавна отлагате или не успявате да постигнете. Трябва при успех да протече много бързо и да донесе незабавни облаги. След това с натрупаните досега знания приложете върху четириетапния модел на успеха. Посветете се на тази своя цел и изпълнете старателно всеки от етапите. Накрая ще можете да се насладите на удовлетворението от това да превърнете някоя своя мисъл в реалност.




(Важно е да се отбележи, че поредицата от статии "Как да постигате целите си и да получавате това, което искате?" е съвкупност от материали, открити в интернет пространството. Това е причината да няма цитирани автори и източници. Тъй като едва ли може да се формулират принципите по по-добър и разбираем начин, информацията е цитирана дословно, за което се извиняваме.)

Comments

Popular Posts