Има само отражение на вашето собствено същество...

Понякога може да се наложи да останете близо до някой друг, който е бил докоснат от тъмнината вътре, който се чувства безвъзвратно загубен, докато се разпада пред вас.
Ще останете ли близо, докато интелигентността на техния процес се развива, с доверие в тяхната вродена будност?
За да бъдете с друг по този начин, трябва да предоставите дом от мъдрост за всичко, което е нерешено във вас - светилище на доброта и пространство за метаболизирането на собствената ви неудовлетворена тъга, изоставен срам, изхвърлена скръб и пуста самота.
Като предлагате безопасно преминаване за светостта на пътуването им, трябва да се освободите от скритото си очакване те да се "променят", да се "лекуват", трансформират или дори да се "изцелят" - поне за малко.

И да устоите на изкушението да ги убеждавате за нещо, което не е част от живия им, въплътен опит, да им казвате, че всичко ще бъде наред или по друг начин, както и да се откажете да патологизирате техния емоционален свят, просто защото той не отговаря на вашите собствени представи.
Това много живо пространството между всички тези неща е творческия храм на любовта, където същността-тайна непрекъснато се разкрива: не съществува "друг", никога не е имало някой "друг“ и никога не би могъл да бъде "друг". Има само отражение на вашето собствено същество.
Отпуснете се в новия ден в този храм.

Matt Licata (източник: Facebook)

Comments

Popular Posts