Пътуването по пътя на любовта е просто, но "просто" не е синоним на "лесно"!

Свръх динамични истории за себе си, ограничаващи вярвания, схеми, шаблони, вътрешни работни модели и стилове на привързване, каквато и да е ориентацията ни, са клетъчно вградени.
И макар че те са това, което сте в крайна сметка, проявлението им е ярко и колоритно и като гости на вашата чудна нервна система заслужават вашето внимание и грижи.
Ние сме човешки същества с чувствителни, красиви, прекрасни мозъци, сърца, психика и органи - каква бушуваща, изригваща благодат е това!
Чуваме завладяващи истории за това как, ако се научим да "бъдем щастливи през цялото време“, да проявим всичко, което искаме, и да открием "тайната" за това как да променим живота си чрез мисленето, че тези архаични организиращи принципи ще проработят: харизматичният нов учител, правилните "пет стъпки," най-новата мощна техника (не, наистина, тази е добра!), че по някакъв начин някой " друг добър" ще пристигне и ще разпръсне всичко и ще ни приземи в нескончаемо блаженство, без повече уязвимост и риск от разбито сърце, ще сме щастливи през цялото време, някак си магически разрешавайки проблемите по дивия, нестабилен терен на любовта.
Но няма решения за любовта.
Няма отправна точка, в която да си починем и да потърсим убежище. Няма фиксирано състояние.
Няма "тайна".
Защото любовта е жива и е огнена буря на безпрецедентно творчество. Няма техника, която някога ще се докосне до дивото величие, което сте - това нежно, сурово, туптящо човешко сърце.

Това, което сте, не е необходимо да бъде "излекувано", а удържано. Няма магическо решение, което ви чака зад ъгъла.
Изгорете този свят на мечтите и започнете точно откъдето се намирате.
Изпратете любящо осъзнаване в тялото си, в сърцето си, във вашата психика ... и слушайте ... и виждайте. Всяка опитност, която имате, е важна. Всичко е пътя. Оставете древния навик да изоставяте опитностите си - така, както вероятно са направили с вас, когато сте били малки - и вижте какво винаги е било тук.
С осветяващите реалности на невропластичността и ясното виждане на пустотата-светимост, повествованието за "мен" може да бъде пре-разказано, мозъкът и нервната система могат да бъдат пре-форматирани и клетките на психиката и на сърцето могат да бъдат пре-наместени. Разбира се, любовта е тази, която пре-подрежда.
Ако забавите повече крачка и безусловно се ангажирате да вливате в настоящата си опитност пространство и доброта, и най-после влезете в съзвучие с това, което е тук - нови канали ще се образуват и задълбочават, златни пътища на осъзнатост, чувствителност, емпатия, хармония и състрадание.
Вътре в тези пътища ще бъде Възлюбеният, за да ви приветства с добре дошли у дома, в мандалата, в която винаги сте били заедно, която всъщност никога не сте напускали, в която ще бъдете изваяни като съд за носене на любов в този свят.

Matt Licata

Comments

Popular Posts