Защо да четем добри новини?

За да се чувства добре, всеки трябва да прави това, което му е приятно. За съжаление много хора в ежедневието се интересуват от новини, предизвикващи отрицателни емоции. Това често може да бъде свързано с неприятен момент от ежедневието, а може да е неприятно ежедневие като цяло. Причините са много – семейни проблеми, ниско заплащане, чувство за недооцененост и много други, които няма да изброявам, защото подсъзнателно ще насоча вниманието ви върху тях.
За да подобрите деня си, трябва да изместите фокуса от негативното към положителното и да го задържите там. Независимо дали са свързани със загуба на човешки живот, икономически репресии или природни катаклизми, негативните новини се запечатват в съзнанието ни часове наред. Това неминуемо рефлектира в нашето въображение и получава изражение в нашето поведение и отношение към околните. Далеч съм от мисълта, че на хората им е приятно да четат „лоши” новини, но е факт, че голяма част от тях го правят. Обикновено причината е „желание за информираност”, но много от читателите не осъзнават как тази информираност рефлектира в съзнанието и ежедневието им. Когато четем книга, ние вникваме в същността на героите, изучаваме ги и подсъзнателно изпитваме техните усещания, пренасяме се в друга реалност. За добро или зло, същото важи и за новините. Четейки, например, за убийство, мислим за това как е станало, как се чувстват близките, как щяхме да се чувстваме ние, ако се бе случило на нас… Човешкият ум е способен за стотни от секундата да ни пренесе на мястото на събитието и да ни накара да изпитаме същото, което и жертвата, в последните си мигове.
no comment.. border= 

При „лошите” новини често може да бъде спестена важна информация, което по един или друг начин въздейства върху обекта на нейното възприемане, а този обект сте вие. Така новина, с пропусната дори една дума, може да ви накара да съжалите убиец или да обвините невинен. При добрите новини няма такъв риск. Дали една новина с изпусната дума ще ви се стори по-малко добра или повече, това по никакъв начин не би рефлектирало отрицателно, защото новината продължава да е добра, а емоцията, която ще ви донесе, със сигурност ще е положителна.Със сигурност не можем да избегнем „лошите” новини, защото не живеем в розов свят, в който думата „насилие” не съществува, но можем да заменим негативните емоции с положителни такива и да оставим тях да владеят съзнанието ни. Научно доказано е, че добрите мисли са по-силни от лошите, затова дори една добра новина, прочетена след няколко лоши, е в състояние да промени целия ни ден към по-добро.
Научно доказано е, че усмивката е здраве. Усмивката ни, обаче, не можем да я открием сред куп „лоши” новини (освен ако не бъде провокирана от правописна грешка), но определено и една добра новина може да ни бъде достатъчна.
В случай, че сте в движение и нямате добра новина под ръка, може да направите следното:
1. Усмихнете се (в случай че не можете естествено, направете го насила).
2. Задръжте лицето в тази позиция точно 59 секунди.
3. Спрете да се усмихвате (по желание).
Всеки знае, че щастието предизвиква усмивка. Според психологическо проучване обратното също е вярно – усмивката предизвиква щастие и са необходими точно 59 секунди, за да превърнете усмивката си в реално усещане. Ако това не помогне, просто се замислете, че 59 секунди се усмихвахте без повод.

Източник: ДОБРИ НОВИНИ

МНОГО И САМО ДОБРИ НОВИНИ 
ЩЕ ОТКРИЕТЕ НА 

Comments

Popular Posts