ИМА ЛИ ВРЪЗКА МЕЖДУ САМОЧУВСТВИЕТО, СИЛИКОНА И ВИСОКИТЕ ТОКЧЕТА?



Виждате ги всеки ден, нали? 13-14-годишни момиченца с височина на токчетата, отговаряща на възрастта им. Няма лошо – така им харесва. Обаче…
Самата аз, признавам си, има случаи, в които ми се искат няколко сантиметра отгоре, но до този момент не съм си позволявала да тръгна с обувки, с които не мога да вървя нормално. Обичам токчетата - несъмнено придават още по-осезаема женственост на дамите, но когато са съчетани с крачета, които едва мърдат с тях – не е много за харесване.
Добавяме няколко сантиметра топирана коса отгоре, няколко сантиметра токчета отдолу и ето че ръстът ни драстично върви към т.нар. манекенски. А цялостният вид? Колко се замислят за това как изглеждат, ходейки, мърдайки, бързайки, изобщо – движейки се? Има ли връзка между височината на токчетата и нивото на самочувствието?
И нека да сме обективни – не са само 13-14–годишните. Не толкова за възрастта става въпрос, колкото за начините да изглеждаш ЖЕНА. Високи токчета, силикон, перхидрол, лак за коса... А истинските жени понякога трябва да тичат, за да са навреме за среща, друг път вятърът 'бърза' в срещуположната на движението им посока, налага им се да носят повече от сенки за очи и огледало в чантата…
Повечето от нас са носили токчетата на мама като малки и тогава това е било сладко, забавно, умиляващо… Но си е било за тогава. Ако всички вие, момичета, които бързате да станете ГОЛЕМИ, носейки обувки с висок ток, оцветявайки косите си във всевъзможни нюанси на русото, мечтаейки от рано за пищни деколтета и надути устни, и мислите, че това е начинът да се почувствате красиви и пълноценни, не се заблуждавайте.  Не това прави жената ЖЕНА!




 Автор: Ана Тодорова

Comments

Popular Posts